Автошколи излизат на протест на връх Гергьовден заради мерките

0

Собственици на автошколи обявиха ,че излизат на протест на 6 май, ако държавата не им позволи да упражняват дейността си, въпреки извънредното положение, научи Reporteri.bg.  Автоинструктори твърдят, че търпят огромни загуби заради спирането на работата им.  

Те се аргументираха, че закупените винетки за годината, наемите на полигоните и офисите текат, както и осигуровките, които си плащат.

Те настояват да се възстанови работата им на два етапа – от 4 май да се подновят изпитите, а от 10 май – регулярните кормувания. Те не работят от началото на извънредното положение. Според тях заповедта на здравния министър не уточнява, че и автошколите попадат в обхвата на забранителните мерки, информира БНТ.

Автоинструкторите настояват да се възстанови работата им на два етапа – от 4 май да се подновят изпитите, а от 10 май – регулярните кормувания.

Автошколите не работят от началото на извънредното положение. Инструкторите твърдят, че заповедта на здравния министър не уточнява, че и те попадат в обхвата на забранителните мерки, както и в обхвата на забраната да се събират повече от двама души. Инструкторите очакват помощ от Министерството на транспорта.

Прегледана: 6626

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече