Ад във видинската болница: 25 медици са заразени, не носели предпазни средства

0

Нови осем медици са с доказан COVID-19 във Видинската болница, съобщиха на Националния оперативен щаб тази сутрин, информира Reporteri.bg. Общият брой на заразените медици в града достигна 25. Заради това е затворено и отделението по неврология във видинската болница.

„Високият процент на заболели от коронавирус сред медиците във видинската болница се дължи на това, че голяма част от персонала работи на няколко места“, обяви на пресконференцията днес на оперативния щаб ген. Мутафчийски. Това станало ясно след извършена проверка в болницата, при която било установено, че лекари и сестри се прехвърлят на работа от едно отделение в друго.

Според Мутафчийски, работата на различни места извън основния трудов договор е опасно и неподходящо в сегашната среда и води до повече зарази. Шефът на щаба даде пример с болницата на ВМИ в София, която той ръководи и е забранил прехвърлянето на медицински персонал от една клиника в друга или втора работа в друга болница.

Към момента заразените с коронавирус във Видинско са вече 40, а 25 от тях са от медицинския персонал. Има и две заразени деца.

Припомняме, че преди дни медицинска сестра от Видин излезе с гневен пост в социалните мрежи, където поясни, че медиците там нямат достатъчно предпазни облекла и средно едно облекло се пада на 4 души персонал. Правителството от своя страна уточни, че всички български медици са обезпечени с предпазни средства.

Прегледана: 3016

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече