Безумие: Рекорден брой случаи на погълнали дезинфектанти в САЩ след препоръка на Тръмп

0

От Белия дом спrрат пресконференциите, тъй като вредят на рейтинга на президента

Рекорден брой случаи на погълнали дезинфектанти в САЩ след предложението на Доналд Тръмп да се провери ефектът от инжектирането им, научи Reporteri.bg.  30 души вече са потърсили лекарска помощ в Ню Йорк в първите 18 часа след изказването на Доналд Тръмп. 9 от тях са погълнали дезинфектант, 10 – белина, а 11 – друг вид домакински препарат.

За сравнение – по същото време преди година, пациентите в токсикология са били 13 и при нито един от случаите не става дума за употреба на дезинфектант.  Причината за масовостта сега е предложение на Тръмп за справяне със заразата. Макар по-късно да заяви, че е бил саркастичен, президентът и опасната му препоръка продължават да са обект на критики от страна на лекарското съсловие и на медиите. В отговор, Доналд Тръмп реши да отмени съботния си брифинг с аргумент, че няма никакъв смисъл.

Доналд Тръмп не прикри раздразнението си, че е обект на подигравки. След като в петък съкрати брифинга си за COVID-19 до 20 минути и отказа да отговаря на въпроси, ден по-късно реши изобщо да не говори пред медиите.

От Белия дом обмислят трайно да спрат пресконференциите, тъй като вредят на рейтинга на президента, който ще се бори за втори мандат на изборите през ноември.

Междувременно, броят на починалите в САЩ е близо 54 000 души. В епицентъра на заразата – щата Ню Йорк, започва масово тестване на населението. Тестове ще се правят в близо 5000 аптеки, а целта е да могат да се изследват около 40 000 души на ден.

Прегледана: 5217

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече