Борисов за заплатата си: Деструктивно е да я дам, но го правя от сърце!

0

Премиерът Бойко Борисов коментира късно снощи на брифинг ситуацията с пандемията в страната и по света, като постави сериозен акцент върху това, че си дарява цялата заплата, чу Reporteri.bg.

„Приемам го като дарение. Правя го от сърце. Говорих с колеги да дарим заплатите си на социално слаби, за да знаем кого точно подпомагаме Деструктивно е, но ни привързаха към депутатите. Знаете, че от първите си заплати дарихме по 1000 лв. Сега трябва да се подготвят мерките“, уточни Борисов.

Той подчерта, че оптимизмът идва от там, че със сегашните медицински мерки вървим бавно и плавно. Много фирми и сектори работят – търговия, селскостопанство, строителство, въобще не са били засегнати.

„Още не сме теглили заем. Живи и здрави ли сме, ще се справим! Ще докараме още пари. Ще подпомогнем където трябва“ бе категоричен премиерът.

Борисов декларира увереност, че българинът ще издържи финансово, както и социалната ни система. Затова са и тези суапови линии, грантове и кредити, които използваме.

„Аз искам, ако може, още на 6 май да падне извънредното положение, когато е и следващото заседание на Европейския съвет, на което ще бъде предоговорена финансовата рамка и ще бъде създаден фонд за излизане от кризата“, заключи премиерът.

Прегледана: 3596

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече