Генерал Мутафчийски относно смъртните заплахи: Вестоносците на лоши новини ги убиват!

0

Началникът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски съобщи на брифинг тази сутрин, че се обсъждат мерки с хоризонт септември, октомври, ноември във всички сфери, които сега не функционират, информира Reporteri.bg. Според него няма основания за предприемане на други мерки във връзка с предстоящите празници на 1 и 6 май.

Той обаче призна, че от три седмици е настоявал да се промени начинът за оповестяванията на заболелите от коронавирус на сутрешните брифинги. От една страна хората били информирани, но имало и немалко гласове, че изнасянето на данните носи допълнителен стрес.

Това и за нас е емоционално изчерпваща задача. Цял живот сме поднасяли много неприятни вести на нашите пациенти. Това е част от стреса в нашата професия. Преносителите на лоши вести ги убиват, на път сме да ни убият. Но докато важи тази заповед на премиера, ние трябва да си изпълняваме нашите функции. Извинявам се на нашите сънародници, че невинаги вестите са оптимистични„, каза Мутафчийски.

Той сподели своите наблюдения, че все по-малко се чуват гласове, че ниската заболевамоест у нас се дължи на много хора, включително и Щаба.

„В НСИ има закъсняваща информация по отношение на общата смъртност. До първата седмица на март смъртността тази година беше средно с 10% по-ниска в сравнение с миналата. Тази тенденция се запази и с по-активното развитие на епидемията в България. Това е абсолютно неоспорим факт“, обясни началникът на Щаба. Той потвърди още един път факта, че починалите от коронавирус у нас са с тежки придружаващи заболявания, но тези хора е нямало да починат утре или вдругиден.

Относно смъртните заплахи, които е получавал по имейла си, генералът заяви, че това е само негов личен проблем.

Прегледана: 7320

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече