Доц. Мангъров: Covid-19 e като секс – 70% ще правят секс с него, но няма да забременеят!

0

Известният критик на Националния щаб за борба с коронавируса доц. Атанас Мангъров отново направи поучително телевизионно изказване, видя Reporteri.bg. Основен акцент в него бе разликата между заразени и болни от Covid-19.

„Трябва да правим разлика между заразени и заболели. Това е като разликата между жена, която е правила секс и такава, която е забременяла. Това са съвсем различни неща. В началото на май се очаква 600 000 души от жителите на Стокхолм, които са над 900 000 да са били заразени, което значи, че те са много близо до това сакрално число 70%, при което епидемията ще започне да затихва. Няма нищо страшно в това, че се увеличават заразените. Това са хората, които са правили секс, а не тези, които са забременели“,  каза директорът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

Той подчерта, че това е нов вирус, към който никой няма антитела. Вирусът се разпространява по различен начин. „За този вирус няма лекарство и няма да има в обозримо бъдеще, няма и ваксина, няма и да има в обозримо бъдеще. Този вирус ще мине през всички хора и цялото земно кълбо, за да се свърши това чудо трябва поне 70% от хората да го изкарат. Тези 70% ще правят само секс с него, няма да забременеят. Хората, които ще забременят са само част от процента – 0,001%, което е малко повече от 1 на 1000. Това е нещо, което се е случвало когато не е имало ваксина за морбили, защото смъртността е 1/1000 и там се вдига доста шум, но за морбили има ваксина, а тук лекарство няма“, заключи медикът.

Прегледана: 4693

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече