Зверска глоба за мъж от Търговище, нарушил карантината

0

Зверска глоба тръшнаха на млад мъж от Търговище, нарушил карантината. 

Районната прокуратура в Търговище осъди условно на 6 месеца затвор, с 3 години изпитателен срок 29-годишен мъж, нарушил карантината си.

Човекът обаче ще трябва да се бръкне и за 10 000 лв. глоба, след като призна вината си за нарушаване на наложената му карантина след завръщане от чужбина. 

Мъжът се завърнал от чужбина и бил поставен под карантина по предписание на РЗИ в Русе.

Той заявил, че ще бъде изолиран на адрес в село Давидово, но не изпълнил задължението да не напуска дома си. По този начин мъжът извършил престъпление по член 355, ал. 2 от НК по време на пандемия и извънредно положение, наложено за ограничаване на разпространението на коронавирус.

На 13 март Народното събрание прие окончателно по-високи глоби за нарушаване на карантината във връзка с извънредното положение, обявено в страната. Гражданин, който не спазва карантината, ще бъде наказван с 3 г. затвор и глоба до 10 хиляди лева, записаха народните представители в Наказателния кодекс.

Припомняме, че при неспазване на карантина при пандемия със смъртни случаи се предвижда затвор до 10 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева

Прегледана: 5911

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече