Криминалист: С до 150 км/ч е летял джипът, убил Милен Цветков

0

Бившият следовател и експерт Георги Илиев изрази мнение, че най-вероятно джипът на дрогирания 22-годишен Кристиан Николов е летял с близо 150 км/ч, преди да убие на място журналиста Милен Цветков, научи Reporteri.bg. Според Илиев, който е разследвал десетки влакови и автомобилни катастрофи, при случая с Милен Цветков е най-важно вещите лица първо да установят скоростта, с която журналистът е бил пометен.

„По повредите на двата автомобила вещите лица ще установят скоростта. Тя е над 100 км/ч. По мое виждане е 140-150 км/ч, защото явно се забелязва, че джипът, управляван от лице, употребило наркотици, няма никакво намерение да спре зад спрелия автомобил“, каза Илиев в ефира на Нова телевизия.

Той е категоричен, че липсата на какъвто и да е опит обвиненият Кристиан Николов да спре джипа може да се сметне за умисъл.

Или би отбил, или натиснал аварийно спирачната система, или поне по време на удара щеше да бъде в процес на спиране. А при него няма и следа от спирачен път“, поясни Илиев.

Освен дали има ли спирачен път експертите ще проверят и били ли са изправни двата автомобила и как те са се движили по улиците към кръстовището.

Точно в този случай нито асфалтовата настилка, нито светофарната уредба, нито маркировката могат да бъдат причина за това произшествие“, категоричен е бившият следовател.

Прегледана: 7170

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече