Масово недоволство на жителите на блокираните ромски махали в София

0

Налагането на блокада на ромските квартали „Факултета“ и „Филиповци“ предизвика масово недоволство на техните жители, научи Reporteri.bg. Според ромите те са дискриминация и се насажда етническо напрежение.

Те твърдят, че вина за влизането на коронавируса в техните махали имат събратята им гурбетчии, които връщайки се от чужбина, са започнали с банкетите и така са внесли заразата.

Ромите твърдят, че заради блокадата на махалите, голяма част от тях са изгубили работата си. Работодателите им имали опасения, че ще внесат заразата по местата, където се трудят. Според ромите не може така едни хора да се посочват с пръст!

 „Би трябвало е тези граждани да разберат, че като е въведена карантина, трябва да си останат на мястото“,  обясни Маринов.

Припомняме, че двете столични махали „Факултета“ и „Филиповци“ бяха поставени под карантина със заповед на здравния министър Ананиев от 16 април, след като бяха разпознати като огнища на заразата Covid-19, след регистрирани 7 случая, към които днес се добавиха още 13.

Прегледана: 1818

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече