Медици от Спешното в Пазарджик с трогателно обръщение към хората

0

Пазарджишки медици от Спешния център направиха трогателно обръщение към гражданите относно епидемията от коронавирус, видя Reporteri.bg. Медиците публикуваха снимка, на която държат окуражителни надписи за справяне с кризата и призив да си останем вкъщи.

Те последваха примера на колегите от другите столични болници, като вариант да вразумят хората, които бойкотират извънредните мерки и подценяват опасността. Към момента в областната болница в Пазарджик от коронавирус се лекуват 7 пациенти, общо 16 са инфектираните. Трима са починалите. За два дни от лечебните заведения в региона са изпратени 61 проби.

От началото на обявеното извънредно положение спешните центрове в страната са едни от най-натоварените звена в системата. Посещенията на адреси са се увеличили в пъти, тъй като това са хора под карантина.

Началниците на всички отделения в МБАЛ-Пазарджик изразиха своята готовност да бъдат лекари доброволци и в условията на пандемия от коронавирус да помагат на своите колеги от Инфекциозно отделение. Те призовават и  останалите лекари, работещи в болницата , както и медицинските сестри и санитари също да подкрепят екипа на лечебното заведение в ограничаване на евентуална зараза  и в грижата за пациентите, които се очаква да бъдат настанени при тях.

Предложението беше направено по време на Медицински съвет и бе прието от всички присъстващи на срещата. Към Спешно отделение вече е създаден  изнесен кабинет, който се намира на задния вход на сградата. В него ще бъдат преглеждани болни с грипоподобни симптоми и съмнения за новия вирус.

На медицинския съвет  беше решено още  пациентите и медицинския персонал от отделението по Нервни болести отново да бъде пребазиран, но този път в Неврохирургия, за да се освободят и помещенията на Физиотерапия за приемането  при необходимост на повече  болни  от новия коронавирус.

Лекарите  от Инфекциозно отделение ще живеят и работят  там, ако бъдат поставени под карантина заедно със заразени с COVID 19. Поради  тази причина на втория етаж на сградата, където се намира бившия хоспис,  са отделени стаи за медицинския персонал.

Всяко отделение е изготвило свой план за действие и ще може да реагира при усложняване на ситуацията, увериха началниците на отделения.

Прегледана: 3545

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече