Младен Маринов: Има върнати тарикати на влизане в София

0

В четвъртък са казвали, че живеят на село, днес в София

Вътрешният министър обяви, че вече е имало спрени на влизане в София. То обаче даде да се разбере, че все пак столичани ще бъдат пускани да се приберат, но щяло да се направи опит на излъгалите при излизане в декларациите да им се състави акт за административно нарушение, информира в. „Сега“.

„От вчерашния ден тече процес на постепенно прибиране, но колегите върнаха и такива, които искаха да влязат в София. В четвъртък са казвали, че живеят на село, днес в София, но ги връщат колегите“, обяви пред Нова тв Младен Маринов. Той нарече тези хора тарикати.

 „Вчера имаше много случаи на софиянци, които се убедили колегите, че са от провинцията и сега връщайки се, основанието адрес не важи и не могат да се върнат“, добави той. Веднага след това обаче Маринов даде да се разбере, че те ще бъдат пускани. Според него София трябвало да влезе в по-нормален ред, тъй като голяма част от фирмите работели. „А от вторник хората трябва да се приберат, защото трябва да отидат на работа, но връщането ще стане единствено през пунктовете, където ще трябва да подписват декларации. Тези, които са излъгали, ще им бъде съставен акт за административно нарушение“, твърди вътрешният министър. Той обаче не каза какви точно актове ще се пишат, какви глоби ще се налагат и най вече на какво точно основание ще са те.

По-късно  през деня на среща в Министерски съвет между премиера Бойко Борисов, оперативния щаб и вътрешния министър Младен Маринов ще се прави план за прибирането на софиянци от провинцията.

Прегледана: 1502

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече