Нагоре по кривата: 1015 са заразените в страната, 47 са жертвите

0

Близо 300 души са заразените след Цветница, очаква се повишение и след Великден

Кривата на заразените в страната върви стремоглаво нагоре, особено след празниците, като заразените с днешна дата са 1015 души, съобщиха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, видя Reporteri.bg.  За последното денонощие в страната новорегистрираните са 49 пациенти. От тях в болница са 21.

Нова огнище на заразата се очертава  Плевен, където са регистрирани 17 нови случая. 13 от тях са от завод “Мизия”, има двама в УМБАЛ “Плевен” и двама в УМБАЛ “Червен бряг”. В София инфектираните са 16. Трима души са в Александровска болница, по един в Инфекциозна болница и във ВМА и амбулаторни са 11. Момиче на 15 години в Кюстендил също е заразено. То е в добро общо състояние, не е настанено в болница. 3 са новите случая на медицински персонал, заразен с вируса – лекар от Видин и две медицински сестри от Сливен и от Бургас.

Двама души са починали за денонощието и с тях общия брой на жертвите у нас стават 47. Жена от Сливен на 77 години и 49-годишен мъж, който след 11 дни интубация е починал в „Пирогов“ са двата смъртни случая. Няма данни за придружаващи заболявания на двамата починали.

„В село Буковлък са около 4000 души население и 4 заразени с коронавирус. Това е твърде малка бройка за налагане на карантина на цялото село. На местно ниво могат да вземат такова решение. Дали сме указания да се разшири търсенето на заразени и контактни лица“, заяви генерал Мутафчийски.

Началникът на Щаба уточни, че всяка мярка, която е за разхлабване, винаги трябва да се прави под условие, че това би довело до по-висока заболяемост. В цял свят политиците възприеха този начин на говорене, че отхлабването на  мерките ще доведе до влошаване на ситуацията, но трябва зорко да се наблюдава ситуацията и ако трябва да се даде отстъпление от разхлабването на мерките.

Прегледана: 1480

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече