Нинова: Правителството няма план за излизане от кризата! Борисов: Имаме! Мерките са съобразени с народопсихологията ни!

0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова най-накрая хвана на тясно в Народното събрание премиера Борисов, след като повече от две седмици го кани за отговори там, видя Reporteri.bg.  Основното й критика към него е, че не се справя с кризата, свързана с коронавируса.

„Днес имаме важна новина от изслушването на премиера и тя е „нямаме план за излизане от кризата. Има и грешна преценка и сбъркана прогноза за спада на икономиката и ръста на безработицата“, каза Нинова в Парламента.

Червената лидерка обвини Борисов, че действа на парче и няма план занапред.

Всявате страх у хората, за да ги владеете в подчинение. Казвате, че няма план, защото такъв няма в света, но европейските държавници отдавна го изработиха и го прилагат – осигуряване на финансов ресурс за кредитиране на бизнеса и безвъзмездна помощ за домакинствата, а при нас е обратното – кредити и за бизнеса, и за хората, а те трябва да се връщат и няма как това да стане, ако няма работеща икономика“, настоя Нинова.

Нинова обяви, че БСП има план за излизане от кризата и посъветва премиера да се съсредоточи върху няколко неща като помощ за производство, здравеопазването, земеделието.

Борисов от своя страна не й остана длъжен и я репликира, че има план и че в България мерките срещу коронавируса са най-либерални, но благодарение на това, че бяха навременни, броят на заболелите и починалите е най-нисък.

Премиерът  направи  и забележка, че със свикването на извънредното заседание за неговото изслушване се нарушават карантинните мерки, “защото каква е разликата между това един театър да работи и парламента“.

Нашите мерки са изцяло съобразени с препоръките на СЗО и заради това създадохме щаб с най-добрите специалисти и всички медии могат да зададат какъвто искат въпрос в никаква контролирана среда„, коментира Борисов.

Той подчерта, че мерките са много добре прецизирани и съобразени с народопсихологията ни. Борисов припомни, че България е поръчала поръчала 1 милион теста за коронавирус през ЕК, но и до ден днешен няма нито един.

Прегледана: 7025

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече