Пазарджишки медици готови да влязат във заразената болницата във Видин

0

Болниците в Пазарджик имат възможност да командироват лекари в болницата „Света Петка“ във Видин, където се нуждаят от спешна нужда от медицински специалисти, съобщи директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова, цитирана от БНР. Тя допълни, че е направен сериозен анализ на ситуацията в момента, в която се намират здравните заведения в областта.

„Съгласно получената информация 33 инфекциозни легла, свободни са 24, от 297 легла във вътрешните отделения свободни са 172 легла, 67 легла имаме в ОАИЛ към МБАЛ – Пазарджик, от които 36 са свободни“, уточнява д-р Петрова.

 Като цяло може да се каже, че към момента лечебните заведения в Пазарджишка област разполагат с достатъчно количество лични предпазни средства и имат попълнен резерв.

Припомняме, че в последните дни област Видин бързо се изкачи до трето място по брой потвърдени случаи след София и Плевен. Към момента заразените с COVID-19 там са близо 85 души. 33-ма от случаите са медицински лица. Това е една десета от персонала на местната болница, поради което две отделения – неврологичното и кардиологичното, пренасочват пациенти към Лом.

Прегледана: 9208

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече