Политически психолог: Нямаме перспектива, не знаем накъде вървим и какво следва

0

Пред народа се открояват Борисов и генерал Мутафчийски, Радев си вкара автогол

Като общество ние се справяме с предизвикателствата на извънредното положение. Мнозинството от хората у нас се справя с изолацията и наложените мерки срещу разпространението на коронавируса. Виждаме ежедневна готовност за помощ на нуждаещите се, което липсваше преди това, когато само се надпреварвахме с ежедневните си задачи. Но напрежението нараства и ще говорим пак какво се случва по-късно. Нямаме перспектива, не знаем накъде вървим, какво следва. Това каза пред  Bulgaria ON AIR политическият психолог проф. Антоанета Христова.

По думите й, един малък процент от хората не спазват мерките, защото са безотговорни и не било ясно кога всичко това ще приключи, отговори тя на въпрос станахме ли повече егоисти и защо мерките стават все по-строги.

„Има такива хора, всички ги виждаме, когато излизаме — хора без предпазни мерки, които не спазват указаното разстояние. Заради тях се затягат мерките и страдаме всички останали. Тези мерки са наложени, за да пазят всички нас. Те не могат да се съобразят с препоръките, без да им бъде наложено наказание. Във всяко общество има процент безотговорни. Не можем да избягаме от това», коментира Христова.

Тя прогнозира, че ще бъдем променени след края на извънредното положение, а технологиите ще са станали неизменна част от живота ни, ще се развиват още повече, ще бъдат основно средство за връзката ни със света навън.

Проф. Христова е на мнение, че разединението и войната между институциите пораждат несигурност у хората, които точно сега имат нужда от единно мислене на политиците. Според нея, стилът на говорене на президента Румен Радев му е изиграл лоша шега — мнение, което тя за първи път споделя. От друга страна, генерал Венцислав Мутафчийски и премиерът Бойко Борисов се открояват. Те печелят дивидент и набират рейтинг по време на кризата около коронавируса.

Прегледана: 1777

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече