Разнасят по домовете на малките ученици мляко и плодове

0

Служителите на социалните патронажи към общините ще бъдат ангажирани с разнасянето на млечните продукти и плодовете по домовете на децата, които са включени в схемата „Училищен плод и мляко“, това уточниха от социалното министерство пред БНР. Очаква се разнасянето на млечните продукти по домовете на децата да започне след Великденските празници.

Над 420 хиляди деца не получават в момента тези продукти заради въведеното извънредно положение. След като Държавен фонд „Земеделие“ организира закупуването на млечните продукти и сезонните плодове от българските производители, те ще се разпределят по училища и директорите ще ги приемат.

За да стигнат до домовете на децата от 1 до 4 клас, са изготвени списъци с адресите на децата, а служители от социалния патронаж ще се заемат с доставката. Дадена е възможност кметовете да наемат на втори трудов договор непедагогическия персонал от детските градини и училищата, които в момента са в неплатен отпуск, за да се ползва и този ресурс. В някои от общините на Софийска област, кметовете вече са наели непедагогическия персонал за целта. Отделно кметовете могат да наемат и още допълнително хора по схемата „Човешки ресурси – патронажна грижа“, откъдето ще се покриват заплатите на новите служители.

Прегледана: 1723

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече