(Раз)Решено: От днес в парка само с дете и куче

0

В парковете ще се допускат само хора с предпазни маски

С разрешение на Правителството от днес парковете в цялата страна се отварят, но само за родители с деца до 12 години и за собственици на кучета, информира Reporteri.bg. От 9:30 до 18:30 часа ще могат да ги посещават деца до 12 години, придружавани от родители или членове на семейството, но не повече от двама възрастни. Преди 9:30 часа и след 18:30 часа парковете ще са разрешени за собственици на кучета, като те ще могат да влизат по един. Това гласи нова заповед на здравния министър.

В парковете ще се допускат само хора с предпазни маски. Ще има обозначени маршрути за придвижване, влизането и излизането ще става през определени места, а посетителите трябва да спазват физическа дистанция от 2,5 метра, гласи още заповедта на Ананиев. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия, нарежда той. Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Столична община е ангажирала 80 свои служители да следят дали се спазват изискванията за посещение в парковете. Още 120 представители на реда, в това число конни и вело патрули, също ще наблюдават движението в тях.

Прегледана: 5291

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече