Туристическият бранш поиска оставката на Ангелкова

0

Основният упрек към министър Николина Ангелкова е за липсата на гъвкавост, съдействие и диалог

Стотици туроператори, хотелиери, превозвачи и екскурзоводи искат оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. Искането на неформалното сдружение, придружено с подписи, ще бъде внесено в Министерския съвет днес, научи Reporteri.bg.

Основният упрек към министър Николина Ангелкова е за липсата на гъвкавост, съдействие, диалог и професионализъм в управлението на туристическия отрасъл, посочи пред БНР Емил Абазов – представител на туроператорска фирма.

“До момента няма абсолютно нито една мярка, която да е насочена конкретно към сектор “Туризъм”, а така широко прокламираните действия 60 на 40 реално не помагат на 90% от фирмите, тъй като ние основно сме съставени от малки, средни и микропредприятия – те няма как да използват тази мярка“, каза той и посочи, че в бранша има много самоосигуряващи се лица, като екскурзоводи, малки турагенции в малки градове. „За тях пък няма абсолютно никаква мярка, освен един безлихвен кредит”, добави Абазов.

Припомняме, че туристическият бранш настоя още в началото на извънредното положение за незабавни мерки за намаляване на негативните последствия от ситуацията с коронавируса с цел съхраняване на работни места и предотвратяване на фалити на фирмите в сектора. Туристическите организации настояха още за създаване на национален икономически щаб към МС за изработване на работещ икономически план за следващите 12 месеца за туристическия и транспортния сектор, както и специален работен формат на Комисията по икономическа политика и туризъм в парламента.

Прегледана: 1510

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече