Убиецът на Милен Цветков отказа да обжалва ареста си

0

Защитата на 22-годишният дрогиран водач на джипа, с който бе убит при тежка катастрофа журналистът Милен Цветков, няма да обжалва мярката му за оставане в ареста, научи Reporteri.bg. Адвокатът на Николов заяви за БТА, че няма да обжалват и ще съдействат на разследващите по процеса.

Съдия Мина Мумджиева записа в мотивите към решението си, че може да се направи обосновано предположение, че Николов е предизвикал катастрофата. До това предположение се стига на база доказателствата – собствеността на автомобила и показанията на очевидците.

Съдът се позова на показанията на няколко свидетели. Един от тях – Денислав Бодичев е описал подробно травмите по тялото на Цветков и разказал, че журналистът е бил с колан. В колата му след удара се е активирала и въздушната възглавница.

Съдът сметна, че Николов е съзнавал риска, който поема след приема на четирите вида упойващи вещества. Но няма данни той да има психични проблеми. Когато деецът не желае общественоопасни последици или не би искал да настъпят, но нарушава правилата за движение, се счита, че съзнателно ги допуска, т.е. има евентуален умисъл, записа тогава в мотивите си съдия Мина Мумджиева.

Прегледана: 5729

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече