Бивш гл. секретар на МВР за Божков: Не е лесно 20 години да живееш и да си мислиш, че всеки момент можеш да бъдеш задържан

0

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев направи коментар за сензационните разкрития на бизнесмена в изгнание Васил Божков, като подчерта, че хазартният бос е използвал все още недостатъчният брой събрани доказателства и е избягал в ОАЕ.

„Давностният срок за престъпленията, в които е обвинен Васил Божков, е над 20 години. „Не е лесно 20 години да живееш и да си мислиш, че всеки момент можеш да бъдеш задържан, когато си имал живот, по-различен от този на обикновените хора”, разкри пред Нова телевизия Георгиев.

Според него Божков е успял да избяга, тъй като към момента на изчезването му най-вероятно все още не са били събрани всички необходими доказателства, за да бъде той задържан.

„Процесът е формален, трябва да имаш достатъчно доказателства, за да задържиш някого, дали е милионер или клошар, няма значение, всеки има човешки права. Техника на разследване е, да не бъркаме журналистическото разследване и какво знаем с формалното разследване”, каза още бившият главен секретар.

Помолен да коментира как е възможно един служител на НСО да стане поръчител на убийство, визирайки убийството на Сийка Марагозова, Калин Георгиев бе лаконичен

Трудно ми е да вляза в кожата на един подполковник от НСО, който е приел поръчката за убийство. Не знам колко е добър. Убийството на Марангозова не е най-добре организираното убийство. Но колегите се справиха добре в разследването на това убийство. Сега обаче трябва да премине успешно през трите нива на правосъдната система.

Според бившият главен секретар на МВР сега най-трудно им е на комиците, защото не могат да ни разсмеят през абсурда, защото животът вече е абсурден.

Прегледана: 31835

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече