Божков с нова порция компромати срещу Горанов (ДОКУМЕНТИ)

0

Бизнесменът в изгнание Васил Божков пусна в личния си профил във Фейсбук  нова порция компромати срещу властта тази сутрин, по традиция точно в 8.00 часа.  На мушката му отново е министърът на финансите Владислав Горанов.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е vvvvv.jpg

Ето какво разкрива хазартният бос този път:

През последните месеци „паметливият“ Влади Горанов и подчинените му структури – МФ, ДКХ, НАП и АДФИ нарушиха законите хиляди пъти. Влади може и да забравя, но документите, доказателствата и свидетелите остават“, пише той и прикача факсимиле от възбрана на НАП върху недвижими имоти в София.

Днес ще дам пример със запориране на имущество, което трябваше да бъде превърнато в национална гордост“, обяснява Божков. „Направена е възбрана върху Телефонната палата за невнесено ДДС. От евентуалните бъдещи приходи от продажба на билети от все още несъществуващия и вече запориран музей“, добавя той.

Сградата е собственост на свързаното Васил Божков дружество „НГ Пропърти“. То я купи през май 2017 г. от БТК за 17.3 млн. евро. Намерението на дружеството бе да направи в Телефонната палата музей, в който да има и лаборатории за реставрация на артефакти. Идеята бе в бъдещия частен музей да бъде показана и колекцията на Васил Божков, включваща тракийски златни съдове и различни археологически паметници, датирани от 4000 г. пр. Хр. до VІ в. „НГ Пропърти“ е изцяло собственост на компанията „Ню Геймс“, в която член на съвета на директорите е акционерът в строителния „Нове холдинг“ Васил Божков. Той участва и в управата на „НГ Пропърти“, чийто капитал е 36 млн. лв, припомня в. „Сега“.

Прегледана: 30585

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече