Борисов от „Пирогов“: Българите бързо се прибраха, видяха, че системата ни не е като във Великобритания и Холандия

0

От 2300 души персонал в лечебното заведание, 48 са с положителна проба за COVID-19

Премиерът Бойко Борисов направи поредната си демонстративна инспекция в болница „Пирогов“ , за да разгледа ремонтирани отделения и новите придобивки там, информира Reporteri.bg. Т ой побърза да подчертае, че българите основно са се прибрали от чужбина заради здравната ни система.

В компанията на началника на болницата проф. Асен Балтов Борисов обходи лечебното заведение.

„Нашата медицинска система е такава, че осигурен или неосигуен, всички се лекуват. Сега българите бързо се прибраха, видяха, че системата ни не е като във Великобритания и Холандия“, заяви Борисов. Балтов пък го допълни, че нямат върнат пациент.

Балтов показа на Борисов новия ядрено-магнитен резонанс. По думите му само за първия месец през него са минали 360 пациенти. Лекар от болницата заяви, че при контролен скенер се вижда, че пациентите преболедували коронавирус имат остатъчни белези и поражения на белите дробове. „Много разчитаме на вас, защото науката ще ни води какво да правим след това“, каза премиерът. Балтов разказа, че е сменен покрива на детската клиника, на клиниката по урология, като в момента се прави и външната облицовка. Премиерът пък заяви, че било срамота да се гледа болницата преди ремонта.

Балтов обясни, че в момента в „Пирогов“ лежат 36 болни от коронавирус. По думите му заради сериозните мерки, взети от държавата, хората не вярвали, че има коронавирус у нас. Относно разхлабването им той каза, че трябва да се продължи да се спазва дистанция и строга хигиена.

След инспекцията пред журналисти Балтов коментира, че от 2300 човека персонал 48 са заболели с COVID-19. От тях 7 са хирурзи.

Прегледана: 13026

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече