Борисов си изми ръцете: Горанов да се обяснява за Васил Божков!

0

Премиерът Бойко Борисов коментира скандалната информация, която изнесе тази сутрин бизнесменът в изгнание Васил Божков, че двамата с Владислав Горанов са водили лична кореспонденция, като личен въпрос за финансовия министър. Той коментира пред в. „СЕГА“, че Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив – многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор.

„Аз съм му казал – днес като мине законът в парламента, да излезе и да се обясни“, коментира Борисов.

По повод обвиненията на Божков, че държавата му е отнела бизнеса, Борисов каза: „Какво сме му взели – завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта.“

Премиерът категорично отхвърли и внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали. „Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона… Всички вече са обвиняеми“, каза той.

Той визира промените в закона за хазарта, направени през декември 2013 г., когато, случайно или не, депутатите пропускаха да впишат изгряващите моментни лотарии до тотото, лотото и бингото. Благодарение на това недоглеждане прословутите „талончета“ за търкане попадат в данъчна ваканция – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не плащат нито лев такса. По това време управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС.

Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент“, добави Борисов. Сутринта Божков каза, че Борисов е общото между мутренските времена и сегашните.

Очаква се  министърът  на финансите да направи изявление по тези въпроси пред журналисти в парламента.

Прегледана: 13760

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече