Българин за пример: 66-годишен карловец намери 7 500 евро в Германия и ги предаде в полицията

0

62-годишният Албен Гигелов, който от 6 години живее в Германия, намери голяма сума пари на паркинга пред супермаркет в града, в който живее и ги предаде на полицията. Притежател на средствата е 80 годишна жена, научи Reporteri.bg.

Миналата година на паркинга пред супермаркет в немския град Фрайзен намира портмоне със сумата от 7500 евро. Без да се замисли, дори и за миг, търси съдействие от касиерите в магазина, за да издирят собственика на парите. Когато служителите виждат огромната сума пари, дори и за тях, го гледат с учудване и недоумение.

Целият магазин се събира и трескаво започва да търси собственика, и се интересува „Кой?“ е този чужденец, който е намерил и иска да върне 7500 евро на техния притежател. За щастие в портмонето има и документ за самоличност, така, че лесно е издирен от полицията. Албен Гигелов или Бен, както го познават повечето му близки и приятели, оставя телефонен номер и адрес по искане на полицията.

Той се чувства развълнуван и горд от постъпката си, въпреки закачките на колегите му, че не е запазил огромната сума пари за себе си. Бен им отговаря, че имал и много и малко, но неговото богатство не са парите.

След седмица Гигелов няма никакви новини дали са открили собственика на портмонето, а това се оказва жена на около 80 години. Тя избягвала да тегли и носи голяма сума пари в себе си, но този ден й се налагало да направи голяма покупка. Може само да предполагаме за вълнението, което е изпитала, когато е загубила парите и след това, когато са й ги върнали. Щастлива и много благодарна, възрастната дама и синът й намерили Бен и му се отблагодарили с голяма пица и 100 евро.

Междувременно случката се разчула, а хората в селото, в което живее Бен, изпитали истински горди, че го познават. Той  отдавана бил спечелил доверието на шефа и колегите си, но тази случка го засилила още повече.

Карловецът дал пример на всички около себе си, кое е правилното поведение и напомнил за един от тези рицари на доброто, страстно вярващи в справедливостта и кармата. Историята бе разказана в сайта KarlovoPress.com.

Прегледана: 15691

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече