Васил Божков сензационно: Общото между мутрите преди и тези сега е Борисов! Различното е Пеевски!

0

Бизнесменът Васил Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения у нас, проговори ексклузивно от Дубай тази сутрин, информира Reporteri.bg. Той уточни, че се намира в Емирствата от края на януари тази година, където по думите му е заминал в командировка преди да излезе постановлението му за арест.

На въпрос от страна на БТВ, в чийто ефир Божков се включи, защо не се прибере в България, хазартният бос призна, че се страхува, тъй като страната се управлява от хунта.

„Знаете ли кое е общото между онези мутри и тези мутри – Борисов – и тогава беше, и сега. А кое е различното знаете ли – ако искате да ви кажа. Различното е Пеевски. Тогава го нямаше, но сега го има“, бе категоричен Божков.

Бизнесменът направи сравнения с 90-те и с мутрите, но отрече той да се е занимавал със силови действия. „И сега се краде бизнес по този начин. Тогава имаше как да се противопоставиш. Сега как можеш – като ползват държавата като бухалка. Те са държавата“, уточни Божков.

За Пеевски той каза, че седи в сянка и дърпа конците. „Да не би аз да съм назначил Гешев. Публична тайна е кой го назначи. И нека да разследва Гешев това, което казах за закона. Да започнем от тук. Ако Гешев не разследва – значи е бухалка“, настоя Божков.

Хазартният бос обяви също така, че е имал много чести контакти с финансовия министър Владислав Горанов и го призова да си подаде оставката, защото Горанов обяви, че не е знаел нищо по въпроса за данъчното облагане на хазартните му фирми. Той добави, че има много доказателства за това, защото контактите са им били лични, по телефона и с есемеси.

Прегледана: 12798

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече