Вълчев отсече: Онлайн обучението остава по време на грипните ваканции

0

Българските ученици трябва да забравят за грипните ваканции, вече ще се учи онлайн. Това заяви в парламента образователният министър Красимир Вълчев в отговор на депутатско питане. Явно COVID-19 ще донесе и ползи на обществото ни, което ще мине по-бързо към електронно управление във всяка една област.

„Затова ще предложим на вас народните представители със законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование, който сме предложили за обществено обсъждане едно допълнение, което да ни даде основания едно обучение в електронна среда да се случва и по време на така наречените грипни ваканции“, допълни още Вълчев.

По думите му в бъдеще, ако трябва да се провежда електронно обучение, то в много по-голяма степен трябва да бъде синхронно. „В много по-голяма степен трябва да ползват една платформа всички учители“, допълни още министърът.

Той съобщи, че Пловдив е в Топ 2 на градовете по процент деца, които ще се върнат на детска градина.

„Очаквам средно за страната по 10-11 деца в група. Имаме 3 областни града, които са взели решение по наредбата за финансирането на институциите да приемат деца над максималния брой, регламентиран за деца в група. Това са София, Пловдив и Велико Търново. Знаете какви са условията в наредбата. При положение, че среднодневната посещаемост е под 18 деца могат да увеличат с 3 децата в група. Ако средната за страната очаквана посещаемост е е 50, в най-големите градове може да очакваме 60-70 %“, посочи още просветният министър.

Прегледана: 23510

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече