Горанов е разпитван във връзка със скандалните разкрития на Божков още в началото на май

0

По наказателното производство, водено срещу бизнесмена Васил Божков и още няколко лица, са разпитани няколко министри, включително и министърът на финансите Владислав Горанов. Това стана ясно от думите на прокурор Ангел Кънев по време на брифинг на държавното обвинение по темата с вноса на боклук у нас. Прокурор Кънев поясни, че по случая „Божков“ са разпитвани заместник-министри, председатели на комисии и председатели на държавни агенции.

„Свидетелят Горанов беше разпитан подробно лично от мен по това наказателно производство. Събират се доказателства изключително интензивно, проверяват се всички факти и обстоятелства, изложени от обвиняемия Божков и други обвиняеми“, каза още прокурорът. Той подчерта, че Горанов е разпитван в началото на месец май – още преди това да се превърне в тема на обсъждане в публичното пространство.

И говорителят на главния прокурор Сийка Милева взе отношение по въпроса на БНТ за Божков. Милева подчерта, че фалшивите новини за прокуратурата са станали много. Сийка Милева потвърди думите на наблюдаващия прокурор Кънев, че министър Горанов е бил разпитван още преди да постъпят сигналите в държавното обвинение. Милева посочи, че прокуратурата не се притеснява да повдигне обвинение на действащ министър или зам.-министър. Дори ако наблюдаващият прокурор прецени, може да преразпита отново министър Горанов, стана ясно от думите на Сийка Милева.

Прегледана: 34260

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече