Йотова одобри мерките на Борисов, но поиска повече координация, идеи и експерти

0

Вицепрезидентът Илияна Йотова направи коментар на обстановка тав страната след епидемията от коронавирус, като подчерта, че икономическата и социалната криза чука на вратата ни.

„Не казвам, че мерките са лоши, но са малко. Показателите, независимо от уверенията на управлението, са доста сериозни“, заяви в ефира на сутрешния блок на bTV вицепрезидентът Илияна Йотова по повод мерките за справяне с последствията от COVID-19.

По думите ѝ има хиляди безработни хора. Тя поиска повече координация, повече идеи и повече експерти, като така аргументира тезата си за създаване на икономически щаб за справяне с последствията от кризата.

 Вицепрезидентът поясни, че Националният кризисен щаб е свършил добре своята работа, но в момента разривът между проф. Мутафчийски и останалите членове е „пълен“.

Йотова използва ефира, за да зададе въпроси за прозрачността на харчовете по време на пандемия и коментира, че едната ръка не знае какво прави другата. Според нея имаме много проблеми, които трябва да решим заедно.

Йотова разкритикува действията на здравния министър Кирил Анананев и попита сериозно ли е да се правят среднощни брифинги с нови заповеди, които траят няколко часа. Вицепрезидентът каза още, че има много подходи от другите държави, които могат да бъдат приложени, за да не стигнем всички до фалитите. 

В заключение Йотова подчерта, че най-добрата подготовка за такава обстановка е тогава, когато държиш икономиката си жива. 

Прегледана: 19695

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече