Крачка назад: Медиците от Карлово оттеглиха колективната си оставка

0

Лекарите от Карлово оттеглиха колективната си оставка, която бе заявена преди дни след двучасова среща между областния управител на Пловдив Дани Каназирева, директора на общинската МБАЛ „Д-р Кирил Попов“, представители на РЗИ Пловдив и самите медици, информира Reporteri.bg. Припомняме, че поводът за оставките на медиците бе откриването на приемен кабинет, който не е обезпечен с финансиране и необходимия персонал.

Лекарите мотивираха своето „отстъпление“ в името на това, че трябва да се договорят между Спешна помощ и болницата по какъв начин да уредят тези спорни въпроси.

На проведената среща вчера беше решено до 10 дни да се изготви споразумение между Спешна помощ и лечебното заведение, което да изглади спорните въпроси. Явно има напрежение между двете структури и за това се разбрахме категорично, че до 10 дни ще бъдат изготвени правила. Тепърва ще се говори как ще бъде извършвано консултирането и хоспитализацията. Дали чрез този нарочно създаден кабинет или кабинетите в отделенията, заяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Снимка: Пловдив Пресс

По информация на директора на Спешна помощ – Пловдив д-р Иван Стойнов има нужда от лекари, но докато се намерят, ако се наложи, ще се направи реорганизация.

Прегледана: 17015

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече