Манолова тръгва срещу Борисов с национална програма „Работа за всеки“ на стойност 2,5 млрд. лв

0

Тя е категорична, че когато се изправим, всички сме алтернативата

Мая Манолова проведе „седящ протест“ преди Министерски съвет по-рано днес. Бившето „червено острие“ заяви, че ще се яви на следващите парламентарни избори.

„Днес обявявам нашата икономическа пътна карта за бързо възстановяване на работните места и икономическо съживяване на България в следващите 19 месеца. С тази пътна карта ще се явим на парламентарните избори. Имаме план. Борисов няма план, но ние имаме“, заяви  Манолова, цитирана от в. „Сега“.

 Протестът бе организиран съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“. Подкрепа за движението на Манолова дадоха и от партиите Волт и ДБГ. Присъстващите скандираха „Оставка“ и призиви за сваляне на Правителството на Борисов.

Протестиращите бяха разположени на бели пластмасови столове пред сградата на Министерски съвет, като между всеки от присъстващите имаше по 1,5 м дистанция. Зад Манолова и нейната гражданска платформа се присъединиха хора от над 24 града – Русе, Велико Търново, Генерал Тошево, Добрич, Варна, Айтос, Банско, Своге, Кресна, Шумен, Ловеч, Раднево, Пазарджик, Батак, Благоевград, Сливен, Смолян и др.

Манолова заяви пред протестиращите, че изготвената от нея национална програма „Работа за всеки“ е на стойност 2,5 млрд. лв.

„Това е мащабна инициатива за възстановяване на трудовата заетост чрез субсидирано увеличаване до 50 % на работещите в микро-, семейния и малкия бизнес“, обяви бившият омбудсман и депутат от БСП. Манолова посочи, че целевата й група са около 320 хил. семейни и малки фирми, в които по програмата работодателят ще може да наеме до 50 % допълнително работници на пълно или съкратено работно време. Държавата да заплаща минимална работна заплата и осигуровки на всяко допълнително новооткрито работно място за срок от 19 месеца и със задължение работникът да бъде запазен на работа още поне 6 месеца след това. До момента в най-острата фаза на кризата под 15 млн. лв. са достигнали до работещите за запазване на работните места“, уточни Манолова.

Програмата ще се захранва от ресурса от 2/3 за заетост, който правителството призна, че не може да оползотвори, допълни тя.

„Това е нашият план как държавата ще застане до гражданите, а не срещу тях. Държавата ще бъде омбудсман, а не мащеха за обикновените хора. Алтернатива има. Когато се изправим, всички сме алтернативата„, обобщи бившият кандидат за кмет на София. 

Прегледана: 25440

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече