Министър Кралев: Няма как премиерът да е собственик на футболен клуб, акциите да отидат при феновете!

0

Според него това е опит за политизиране на казуса

Днес стана ясно, че хазартният бос Васил Божков е прехвърлил изненадващо акциите на ФК „Левски“ на премиера Бойко Борисов, за до може той да се разпорежда със съдбата на клуба, информира Reporteri.bg. Министърът на спорта Красен Кралев ексклузивно коментира този акт като неприемлив.

Спортният министър потвърди, че премиерът Борисов няма да приеме акциите от Васил Божков:

 „За да има прехвърляне на акции трябва да има желание и от двете страни. Това опит за политизиране на Левски, което не е правилно. Няма как премиерът да е собственик на футболен клуб.

Има хора, които искат да вземат акциите. Редно е те да отидат при феновете. Несериозно отношение към съдбата на клуба. Но това не е вина на премиера.  Редно е съдбата на Левски да бъде дадена на привържениците. Сами можете да го прецените това нещо.

Това в момента е опит да се политизират нещата. Помагали сме на много клубове. Видяхте какви средства се дадоха на пловдивските клубове„, каза Кралев.

Той коментира, че не е нормално да се случва това с „Левски“. Но самите събития не са предизвикани от държавата, а от собствениците на клуба.

Прегледана: 16900

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече