Онлайн зарибяване: Обещава печалба от $ 6 500, срещу скромните $100 от потребителя

0

Нова фишинг измама превзе електронните пощи на пловдивчани. Измамниците масово пращали писма, в които се моли за партньорство и помощ при прехвърлянето и инвестирането на наследствени фондове в размер на 6 500 000 щатски долара. За опита за подхлъзване на по-лековерните алармира читател на в.“Марица“. 

В рамките на седмица аз, съпругът ми и сестра му получихме такива имейли.  Мои познати също са получили. В тях пише, че сумата от 6 500 000 щатски долара е депозирана от покойния баща на подателя на писмото в банка преди да умре.  Възрастният мъж казал на дъщеря си, че трябва да търси чуждестранен партньор във всяка държава по неин избор, за да се преведат средствата и моли средствата да бъдат прехвърлени в сметката на получателя за бизнес цели в страната ни“, разказва Ивелина Петрова. 

Снимка: Marica.bg

До решението измамницата стигнала след като претърпяла редица унижения от роднини на покойния й баща, чиято смърт по думите й била планирана именно от тях. Затова тя се чувствала застрашена и искала да избяга в чужбина. 

Във фишинг мейла се посочвало още, че транзакцията е 100% безрискова и легитимна. Наследникът бил готов да предложи 30 на сто от общата сума като компенсация за помощта. Други 10% от 6,5 млн. щатски долара щели да отидат за благотворителност в България. 

Имелът е подписан от Бинту Деме и за разлика от повечето такива измами не личи да е превеждан с гугъл преводача. 

Прегледана: 29005

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече