Педагог в петиция: Простете, но нямам доверие друг да защитава правата ми на учител и човек!

0

Образователните среди реагираха почти светкавично на новината, че детските градини могат да отворят врати от 22 май. Възмущението, притесненията и коментарите им бяха обединени от Петиция „Против отварянето на Детските градини преди 15.09.2020г“.  Автор на теста е Елеонора Петрова, която се представя за педагог от системата.

Ето и самият текст:

„Колеги, смятам за абсолютно непочтено Решението да се отварят детските градини на база мнение на родителите, без да се взема предвид нашето мнение (на учителите и помощния персонал)- все пак ние сме хората, които работим в тази сфера. Всеки от нас ИМА ПРАВО да вземе решение за своето здраве, своя живот и своята готовност за работа, както и „готовността да му бъде „бъркано в гърлото“ редовно с недоказано коректните PCR- тестове. Освен това- в ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА СМЕ, но натискаме да отваряме детските градини, нищо че повечето от персонала е в рисковата група. Що за безумие?! Нали, ако (Не дай Боже!) се появи САМО ЕДИН СЛУЧАЙ на дете или член на персонала, заразени с Ковид- 19, НЕЗАБАВНО ЩЕ ЗАТВОРИМ ОТНОВО детското заведение?!
Абсолютно съм против да се експериментира с нашето и със здравето на децата!
Призовавам всеки от вас да помисли над това сериозно и да възразим категорично против поредния опит да се подценява и даже изобщо да не се зачита трудът, както и животът на учителите и всички, които се грижим за децата на България!
Петиция! Протест! Възражение!

Трябва да спрем опитите да ни „извиват ръцете“ под заплахата от неплатен отпуск, уволнение, глад и т.н.!
Време е всички да признаем безценното значение на учителския труд, както и трудът на помощния персонал и към нас най- после да се подходи с нужното уважение! Защото с цялото ми уважение към лекари, полицаи, НОЩ и т.н. нека си признаем, че ако те са на първа линия, то НИЕ, РАБОТЕЩИТЕ С ДЕЦА СМЕ НА НУЛЕВА (преди тях). Всеки знае, че само след три дни в детските градини има голяма вероятност децата да започнат да разменят помежду си не просто Коронавирус, а всякакви вируси, както се случва целогодишно в нашата работа. Готови ли сме при такава ситуация да бъдем набеждавани за виновни, както често ке случва или ще разчитаме на г- н Ананиев (който ясно показа, че не разбира нищо от работа с деца) да ни защити?!
Не! Простете, но нямам доверие друг да защитава правата ми на учител и човек!“, завършва изложението си Петрова.

До момента Петицията е подписана от близо 1300 души.

Прегледана: 20485

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече