Похвално! Валери Божинов дарява заплатата си на ПФК „Левски“

0

Бившият национал Валери Божинов заяви, че е готов да дари заплатата си от ФК „Пескара“, където се изявява към настоящия момент, за да помогне на Левски, научи Reporteri.bg. „Положението в Левски всички го знаем какво е – неприятно е, нещата не са добре. Вярвам, че всички ние, които обичаме Левски, трябва да се обединим и да се съберат максимален брой средства за клуба. Трябва да се направи така, че клубът да се спаси. Нямаме този ресурс, който имаше и г-н Божков или който има държавата. Но Лески има нещо по-голямо – хората, феновете. Чрез обединението Левски ще се опита да се спаси“, каза Божинов пред Дарик радио.

„Знам, че доста хора събират пари, искам и аз да бъда дарител. Искам да даря една част от моята заплата в Пескара. Не трябва само да се говори колко обичаш клуба, трябват факти и ще бъда съпричастен с отбора. Или една част от моята заплата или една цяла моя заплата ще отиде в касата на Левски. Ще звънна на Павел Колев да ми даде сметката и ще даря средства“, каза Божинов.

Той гарантира, че ще изпълни това, което е обещал.“ Искам да бъда съпричастен и да помоля всички фенове, които обичат Левски, да направят всичко възможно клубът да бъде спасен. Надявам се всичко да бъде разрешено по най-добрия начин. Левски пак ще го има. Уважавам ЦСКА и това, което се случи с тях не беше хубаво. Не трябва да допускаме да се случи това и с Левски. Левски е марка, институция“, добави Божинов.

Припомняме, че ПФК Левски е на прага на фалит и ако до 20 май не плати месечните възнаграждения на футболистите, те ще могат да разтрогнат по вина на клуба. Отделно 26-кратният шампион на България всеки месец трябва да превежда по 143 хиляди лева към НАП по разсрочено споразумение за задължения, както и още множество разходи.

Прегледана: 18935

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече