Проф. Герджиков: Борисов трябва да се впише в книгата на акционерите, иначе няма никакво задължение към акциите на ПФК „Левски“

0

Сега Георги Попов може да джироса акциите на Наско Сираков, който поискал да ги вземе

Юристът, председател на 39-ото Народно събрание и авторът на Търговския закон проф. Огнян Герджиков гостува в предаването „Тази неделя“ по bTV, където обяви кой е собственикът на Левски според направеното джиро от Георги Попов в сряда. Според Герджиков прехвърлянето на акциите, според начина на извършван, е пунта мара.

„Това не е никакво джиро. Младите хора биха го нарекли пунта мара. Една ценна книга се джиросва на нейния гръб. Ако на нея няма място от дописвания, се залепя един бял лист, което се нарича алонж, за да може да продължи да с нови записки“, обясни проф. Герджиков.

 „Георги Попов е собственик на Левски, ако той следва от непрекъснатия ред на джирата. Това е просто удар във въздуха. По този начин акциите може да бъдат джиросани на Путин и Тръмп“, допълни бившият служебен премиер.

Снимка: 24 часа

„Дали е направено умишлено или не, не мога да кажа. Може би е направено от недостатъчно знание, тъй като джирото се прави много по-простичко. Но дори да бъде направено и по правилния ред, Борисов трябва да се впише в книгата на акционерите. В противен случай той няма никакво задължение към тези акции, ако не е вписан в книгата на акционерите. Това е, има права, но не и задължения“, коментира юристът.

Спроде него сега Георги Попов може да джироса акциите на Наско Сираков, който поискал да ги вземе, но това трябва да бъде извършено според правилата“, заяви бившият председател на Народното събрание.

Прегледана: 19415

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече