Проф. Овчаров скандално: Драги северни македонци, с лъжи истинска история не се прави!

0

Археологът подчерта, че отлично познава „душицата“ и номерата на македонските историчари

Известният български археолог проф. Николай Овчаров излезе с гневен и поучителен пост от профила си във Фейсбук срещу опита на част от северномакедонските историци да подменят историята, видя Reporteri.bg. Той бе категоричен, че с лъжи не се прави истинска история.

Ето и самата публикация на археолога:

„Предварително се извинявам за войнствения израз, макар че може би той е подходящ за Гергьовден. Извинявам се също, че се налага да използвам един призив от Отечествената война на руснаците, но той най-пълно отразява положението, в което се намираме в момента. Тези думи са произнасяни, когато немците са се намирали на 20 км от Москва и русите не са имали накъде да отстъпват. До голяма степен те отговарят на ситуацията в момента между България и Северна Македония. 

С проф. Пламен Павлов нееднократно предупреждавахме за омайната „песен на сирените“, идваща откъм територията край Вардар. Предупреждавахме, защото и двамата отлично познаваме „душицата“ и номерата на македонските историчари и лингвисти, които, за съжаление, са подхванати и от северномакедонските политици в навечерието на изборите им. Но ето че сега картите са на масата. И президент, и външен министър, да не говорим за опозицията от ВМРО-ДПМНЕ, в един глас се провикнаха, че българите газят „тяхната“ история и език. Че за какво им било да влизат в Европейския съюз, ако загубят своя свиден „македонски jaзик“ и „македонска историjа“. Които, както всички знаем, са откраднати от българската история и език.

Никога не съм вярвал, че другата страна наистина иска решаване на въпросите. Това би означавало край на една политическа и интелектуална върхушка, която изцяло е изградена върху омразата към България. Работата на т.нар. Българо-македонска комисия бе да протака доколкото може и докато Северна Македония се намърда в европейските институции.

 Но, драги северни македонци, с лъжи истинска история не се прави! Рано или късно истината излиза наяве и не може да бъде скрита!

Уважаеми български политици! Сега сме изправени пред финалния рубеж, зад който не може да се отстъпва по никакъв начин. В противен случай вие ще трябва да обяснявате на нас и на своите деца защо цар Самуил и неговите приемници са издялали върху камък за вечни времена, че са „българи“ и „самодръжци български“. Защо основоположникът на т.нар. от тяхната пропаганда Македонско Възраждане Кирил Пейчинович от Тетово отбелязва на първата страница на своето „Огледало“, че пише на „препростейши български език“. Защо Братя Миладинови твърдят, че събират българските песни. И още стотици други неща. Но аз се надявам и вярвам във вашия здрав разум. Това бе доказано от решенията на парламента от есента, както и от изявленията на членовете на правителството в последно време. И не вярвайте на шепата кресливи безродници, които наливат вода в северномакедонската мелница за лъжи. Защото „Зад нас е България!“, завършва изложението си по темата проф. Овчаров.

Публикацията бе харесана от много негови последователи и спеделяна стотици пъти.

Прегледана: 12665

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече