Репортер на Слави: Спешните екипи нямат защитни облекла! Щабът: Това изобщо не е вярно!

0

Репортер от телевизията на Слави Трифонов отново опъна нервите на Националния оперативен щаб за борба с коноравируса на брифинга тази сутрин, видя Reporteri.bg. Повод стана въпрос, свързан с изказване на д-р Десислава Кателиева от Асоциацията на спешните медици, че няма достатъчно предпазни средства за  спешите медици. Щабът категорично отрече това твърдение и покани репортера веднага след срещата да посети по избор Спешен център в София.

Ясен отговор нямаше и на въпроса как жена от злополучния полет от Нидерландия за София, заразена с Ковид-19, е успяла да мине през летищните власти и да се прибере вкъщи с обществен транспорт. Вместо отговор, бе даден пример с други двама пътници, които били прибрани с линейка, след като термокамера ги“ уловила“, че са с температура. От обясненията на шефа на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев се разбра следното:

„Пациентката е била привикана към граничния здравен контрол, не е изчакала консултацията с наш специалист, преминала е през граничен паспортен контрол и нашите специалисти са я гонили в багажното отделение на летище София“, каза Пенчев. Тя категорично отказала да се върне и да влезе в болница“.

 Пенчев насочи критиката си към  превозвача „България Еър“, защото жената не е била добре още на борда, но граничният здравен контрол не е бил уведомен от екипажа, а от други две лица, които са се намирали близо до нея в самолета. Самата авиокомпания пък твърди, че на борда й не се е случило нищо особено – на пътничка с диабет е дадена вода със захар и кислород, а след полета не е била официално уведомена от здравните власти за случай на коронавирус на борда й.

Прегледана: 12063

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече