Собственици на заведения готови за протест: С междинните мерки вървим към фалит!

0

Собственици на заведения изразиха готовност за протест във връзка с междинните мерки, въведени от Правителството, според които  масите трябва да са на 2,5 метра разстояние една от друга, персоналът трябва да носи предпазни маски, а навсякъде трябва да има дезинфектанти, информира Reporteri.bg.

„С тези мерки бизнесът е още една крачка по-близо към фалита, отколкото към отваряне на заведенията. Към този момент бяхме застопорили разходната част, сега по тази схема от сряда ще трябва да започнем да заплащаме веднага пълния наем на заведението. Колегите в бранша са по-близо до стачни действия. Не знаем защо са 2,5 метра, като в чужбина се говори за метър-метър и половина. Тези 2,5 м убиха желанието на бизнеса да отваря“, заяви председателят на Асоциация на ресторантьорите Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Според него за ресторантьорския бранш няма предприети никакви икономически мерки, тъй като приходите се генерират според броя места, които имаш. Сега в разходната част няма да има никаква промяна. Това отварянето не трябва да значи, че бизнесът е ОК.

„Казаха, че може до 4 човека на една маса, но какви са, имат ли родствена връзка или не, излиза от всякаква компетенция. Идеята на заведението е да събираме хората. Ако не можете да излезете с приятели на заведение, не разбирам какъв е смисълът от това нещо. Един метър дистанция е предостатъчен„, коментира също Алибегов.

По-късно днес от Асоциацията на ресторантьорите ще се срещнат с министъра на туризма Николина Ангелкова. На срещата те се надяват да постигнат резултати в намаляване на разстоянието между масите.

Прегледана: 11393

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече