Станишев за вътрешните борби в БСП: Георги Гергов е избран за изкупителна жертва, видим е тандемът Нинова-Овчаров!

0

Следя с голяма тревога кампанията за председател на БСП. Едни от говорителите на кампанията го правят по байганьовски, други по-изтънчено. Георги Гергов е избран за изкупителна жертва. Видим е тандемът Нинова-Овчаров“, заяви лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пред бТВ.

Снимка: MigNews.info

Станишев уточни, че е имал среща с Корнелия Нинова преди месец и половина.

На въпрос за бизнесмена Васил божков и явните му връзки с властта, станишев подчерта, че никога не се е срещал с хазартния бос по време на мандата си.

Министерствата имат много разговори с бизнесмени, което е нормално. Този диалог трябва да се води„, отговори Сергей Станишев на въпрос за срещата на бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев с Божков през 2006 г. (по време на правителството на Станишев).

Приблизително 15 млрд. евро пряко ще получи България от ЕС, което е сериозна сума. В крайна сметка ще имаме 30 млрд. евро, заедно с парите за кохезионна политика, разказа Сергей Станишев. „Отпускането на 750 млрд. евро, за борбата с кризата след пандемията, беше исторически момент“, каза още той.

Както имаме Щаб за борба с коронавируса, така трябва да имаме и такъв за икономиката. Ние ще трябва да представим план за излизане от кризата пред ЕС“, допълни Станишев.

„България стои много добре в здравен план в Европа, но не така стои въпроса с икономическите мерки. Намаляването на ДДС-то беше емоционална реакция – не се знае дали това ще доведе повече туристи и изсветляване на сектора“, коментира евродепутатът.

Когато намаляваш ДДС-то за един сектор, то трябва и за друг. Защо не се намалява ставката за детските стоки„, попита Станишев.

 

Прегледана: 32445

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече