Ангелкова категорично: Цялата партия сме зад гърба на премиера

0

Депутатът Тома Биков подозира Цветанов за снимката от спалнята на премиера

Цялата партия сме зад гърба на премиера. Това обяви пред Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова по повод разпространените в сряда снимки от спалнята на Бойко Борисов.

„Вместо битката да се води с решения и политики, се търсят компромати. Това е гнусно“, каза министърката, която е отвратена от случващото се. „Кой нормален човек ще запише спящ човек и ще го пусне в публичното пространство? Това е далеч от принципите и устоите на една правова държава. Би трябвало това да е направено от изключително близък човек“, разсъждава Ангелкова.

Борисов има обосновано предположение кой може да го е записал. Предполага се, че снимките са направени от бивш член на изпълнителната комисия. Това обясни пред същата телевизия депутатът Тома Биков. „Очевидно снимките са направени от човек, който е имал близък достъп до Борисов. Не е редно да обвиняваме един или друг. Но няма как да не е някой, който не е влизал в дома на премиера. Цветанов е имал достъп и до „Бояна“, и до местата, на които Борисов стои„, коментира той.

Според него материалите са сглобявани доста време и са събирани покрай Евроизборите. „Направено е смешно. Посланието е по-важно. Нека прокуратурата да провери, но за мен е монтаж. Снимана е стаята, а това, че премиерът е сниман как спи, минава всякакви граници. Защо се пуска в този момент, е друг въпрос. Ясна е битката, която се води с Божков. Той, веднага след брифинга на премиера, написа: „Да си върнем България“. Големият сблъсък е с този човек, който е обвинен в 18 престъпления. Кой е решил да му помага и по какъв начин е друго. Има хора, които искат да има нестабилност, за да могат да си върнат България“, смята острието на ГЕРБ.

Той подчерта, че ГЕРБ е 1 млн. души. Според него, в партия се влиза, ако искаш да поемеш някаква отговорност. Самият той е взел решение да стане част от партията, тъй като досега е бил от гражданската квота.

„Трябва да се помогне на държавата. Много дълго време властта беше на различни места и имаше власт, която беше нелигитимна. Борисов, харесван или не, се явява на избори и тогава управлява. Божков не се е явявал на избори, но дълго време е бил фактор и източник на власт по нелегитимен начин“, допълни Биков.

В защитата на премиера се включи и депутатът Маноил Манев. „Случващото се е комбинация от политическа атака на хора без политически възможности и мафиотски методи. То е немислимо и не може да продължава по същия начин. Единни сме и битката няма да спре“, обяви той пред bTV. Според него НСО не си е свършила част от работата, за да се появят „такива мафиотски заплахи към премиера“. Той посочи, че НСО трябва да даде отговори. „Президентът да не се крие, да излезе и да отговори и за службата, защото той е ръководителят й“, призова депутатът.

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента

„Снимките всъщност са предназначени за сплашване. Отговорът ни е, че ще се опръскаме с кал, докато газим в нея, но ще продължим напред“, каза той. Според него посланието на тези хора е, че могат да правят всичко, което пожелаят. Всесилни са и „няма нужда да отговарят за 18-те си повдигнати обвинения“ (толкова има укриващият се в Дубай Васил Божков, бел.ред).

Прегледана: 38438

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече