Бой на „Позитано“ 20! Кирил Добрев към свой съпартиец: Ще идваш като просяк пред моя кабинет!

0

В присъствието на другите ми колеги Добрев изкрещя, че ще ми Е.е @у@ката майна и че той е направил това, което майка ми не е направила за мен, разказва Евгени Белий, политически организатор в „Организационен отдел” на „Позитано“ 20

Скандална сцена се е разиграла късно снощи в партийната централа на социалистическата партия, в която един от основните претенденти за председателския пост в БСП Кирил Добрев демонстрирал агресия, грубиянщина и вулгарно отношение към свой съпартиец, разказаха ошашавени свидетели на eкшъна, съобщава „Епицентър“.

Случката станала след проведена оперативка на организационния отдел  на „Позитано“ 20, когато  зам.-председателят на партията Кирил Добрев, излизайки в коридора, скочил на бой срещу свой другар – един от организаторите на партията, псувайки и заплашвайки го. 

Всичко това е записано на камерата в коридора на 3-тия етаж на „Позитано“ 20, а видеото с екшъна се разпространява вече в интернет.


На унизителните обиди и арогантно поведение от страна на Добрев  станали свидетели повече от десет служители в орготдела на най-голямата опозиционна партия у нас.


Присъствахме на страшно падение от страна на Добрев. Омерзени сме от случилото се. Подобна агресия от страна на Кирил Добрев не сме очаквали”, казаха потресени социалисти – свидетели на инцидента.


Политическите организатори на партията са притеснени и не знаят как ще продължат да работят под ръководството на Добрев до края на изборния цикъл на БСП.

Обект на агресията станал Евгени Белий – политически организатор в „Организационен отдел” на „Позитано“ 20. Той e секретар на Българския антифашистки съюз и председател на районния съвет на БСП Красна поляна. Бил е  кандидат за общински съветник от „БСП за България“. 

След инцидента той разказа какво точно се е случило:
„Проблемът избухна след оперативка на организационния отдел, водена от Кирил Добрев. По време на оперативката възникна служебен спор във връзка с организационни въпроси за конференциите, които са останали за провеждане по области, и за събора на Бузлуджа. Аз казах, че онзи ден разговарях с другарите от Русе във връзка с ходенето на Бузлуджа.
Добрев отговори, че от Русе няма да излязат хора на Бузлуджа, а пък аз докладвах, че съм разговарял с ръководството в Русе и оттам са заявили, че може да не дойдат толкова автобуси, колкото са идвали досега, но ще поканят максимален брой хора на събора на Бузлуджа.
Тогава Кирил Добрев каза: Аз съм разговарял също! 
Отговорих, че с едни и същи хора може би разговаряме – различно.  Тогава той ми каза: Ти много не говори, защото сега ще извадя подписката на Русе срещу тебе! 
Казах: Добре извади я! Кой е против мен?
С това приключи оперативката. Когато излязохме в коридора на третия етаж, Добрев нервно тръгна да ми налита на бой, тръгна да ме удря. Ивайло Лилов, мой колега, застана между нас, за да предотврати по- нататъшен конфликт.

В присъствието на другите ми колеги Добрев изкрещя, че ще ми Е.е @у@ката майна и че той е направил това, което майка ми не е направила за мен.
Попитах: Какво?
Кирил Добрев ми отговори: Ти ще идваш като просяк пред моя кабинет и тогава ще те изритам лошо.
Аз нищо не реагирах…..
Проблемът оттук нататък е в каква обстановка ще се работи за довършването на пълния цикъл – прекия избор на лидера и провеждането на конгреса. Това мога да кажа по случая.”


Другият политически организатор Иво Лилов, който е спасил Белий от агресията на Добрев, както се вижда от видеото, сподели„Когато ги видях, Добрев беше го сбутал в ъгъла, преди да успея да го разтърва. Дърпаше го, буташе го, обиждаше го. Грозна сцена! Евгени беше в ситуация, в която не може да се защити. Не му прави чест на Добрев! Не е това начинът да се решават проблемите. Добрев не може да пази самообладение, а решава вербалния спор със сила. Не мога да го оправдая. Това не е поведение, което може да се приеме и толерира в БСП.”

Пред Епицентър.бг Добрев не отрече случката.

„Имаше емоционален разговор“, беше единственият коментар на Кирил Добрев пред Епицентър.бг.  Утре той ще излезе с официална позиция по случката.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова по това време не е била в соццентралата. Тя е уведомена за скандалната случка и останала изумена от неадекватното поведение на заместника си.

Преди няколко дни Кирил Добрев гордо заяви, че е готов не само за лидер на БСП, но и за министър-председател, обещавайки да управлява с ума и таланта на цялата нация.  „Да, имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Мога да обединявам и консолидирам партията, мога да използвам потенциала и да спечелим следващите избори“, обяви той в тв ефира.

Ето и видео файл към новината:

https://www.vbox7.com/play:dd6ceeba4e

Прегледана: 45457

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече