Борисов гневен на запалянковците: Не сте дисциплинирани! Съжалявам, демокрацията е за дисциплинираните!

0

Борисов обясни как са охлабили мерките, но заради липсата на дисциплина се покачил рязко броят на заразените

Премиерът Бойко Борисов отправи упрек към народа, че не е дисциплиниран. Той държа гневна реч пред медиите в началото на заседанието на Министерския съвет по повод предложението на здравния министър Кирил Ананиев за удължаване на извънредната епидемична обстановка, съобщава Frognews.bg.

Борисов обясни как са охлабили мерките, но заради липсата на дисциплина се покачил рязко броят на заразените с коронавируса Covid-19.

Ние поетапно отворихме всичко. И помолихме, умолявахме само за едно – да се спазва дисциплина. Ние бяхме единствените, които дадохме възможност на нашите футболисти да играят пред публика. И какво направи публиката? Струпа се накуп, без маски – какво да демонстрират? Затова има тази рестрикция сега – по хиляда души на сектор. Пак гледам, че не го спазват и най-вероятно, ако така продължат, Кралев, ще затворим стадионите, както в Испания, Германия, Франция, Италия. Явно, когато направиш жест, той не се отчита. Отворихме дискотеките – да се забавляват хората. Видяхте какво правят там. Съжалявам, демокрацията е за дисциплинираните. За вътрешната дисциплина – да спазват определените правила. И сега, понеже доста хора отидоха в Гърция на почивка, като се връщат, казват „ама в Гърция всеки сервитьор носи маска, носи шлем. 5000 евро глоба, ако не го прави!“ Ние – едва ли не подигравка, защо връщат пак маските. Еми защото се вдигна броят на заразените. За радост броят на оздравелите нараства главоломно“, коментира Бойко Борисов.

Според него критиките, че се действа на принципа „проба – грешка“ не са коректни, защото така се правело в целия свят заради неяснотите около новия коронавирус Covid-19.

Борисов обясни, че у нас имало огромно напрежение сред хората, въпреки че мерките били сравнителни леки.

Той имаше упрек и към специалистите: „Колко доктори, доценти и професори казаха, че ще си скъсат дипломите пред мене, че юли месец това ще отмине като всеки грип. Не само не отмина, а ни заля! Така че виж, Ананиев, там от професорите да почнат да късат книжките, дипломите, че не разбират. Явно не разбират. Той не само, че не отминава, не само че… Виждате – си се заразяват хората по същия начин, както и зимата. За радост имунитет се създава. Оздравелите, повтарям – все повече. Нищо не правиме в момента, което да притесни психически хората. Виждате, спряхме и брифинги, излизат… най-точно тестуване. Близо 3000 сме тестували. Така че, медиите си взимат информация и си я разпространяват. Не ние всяваме страх. И, разбира се – финансово-икономически мерки, които трябва да продължат през този период, да продължат.

Прегледана: 44569

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече