Грешка в календара на маите! През 2020-а ли ще е истинският край на света?

0

Разликата в летоброенето сочи, че живеем в 2012-та и Съдният ден предстои


2012-та година остава в историята на Земята като годината, в която според каменната система от календари на маите се предвижда край на света, но такъв не настъпва. Тогава соченият за Съден ден – 21.12.2012 г., преминава спокойно и без особени сътресения и произшествия по целия свят. Според нови тълкувания човечеството е сбъркало с изчисляването на годините в календарната система на коренните жители на Централна Америка, от което следва, че краят на света е предстоящ, съобщава в. „Уикенд“.

Следвайки Юлианския календар или така наречения Стар стил, се оказва, че планетата живее в 2012 г. Броят загубени дни на година поради прехода към Григорианския календар или Нов стил е 11 дни. За 268 години според Григорианския календар (1752-2020) са загубени 2948 дни, което прави 8 години. Тази разлика в календарите се отнася и за календара на маите, който има крайна дата 21 декември 2012 г. С установената „грешка” се оказва, че новата дата за Съдния ден е 21 декември 2020 г. Което отново не е точно, защото от деленето на 2948 на 365 се получават 8 години и 28 дни. Така възможната по-точна дата е втората десетдневка на 2021 г.


Това изчисление, направено от американски медии, е изненадващо, но напълно съответства на ситуацията в света – като се започне от пълното объркване в климата с  безбройните климатични аномалии по цялата планета, пандемията от коронавирус, нападението на скакалци в различни райони на Земята, нарушаване на глобалния екологичен баланс, икономическа нестабилност, заплаха за глобален глад и се завърши с политически вълнения. В допълнение се регистрира ускорено изместване на полюсите, бързо отслабващ геомагнитен щит на планетата и необичайно дълъг период на минимална слънчева активност. В резултат Земята е заплашена от много катастрофи – нова ледникова епоха, сеизмична и вулканична активност, увеличаване силата на ураганите и бурите.


Такива са реалните факти на Земята през 2020 г. Това е и първата година от много време насам, когато в темата за края на света не е набъркана планетата Нибиру. Но има друго събитие, което предизвиква прогнози за свършек, и това е така нареченият парад на планетите, който може да сложи край на живота на Земята през 2020 г. Събитието било предвидено в древността и е много рядко: поне четири планети се редят веднъж на всеки милион години. Да, но гравитационното влияние на други планети върху Земята е минимално и не може да предизвика глобални катастрофи на нашата планета.


Оптимистите припомнят, че според Евангелието на Матей дори Божият Син не знае датата на Второто си пришествие, което е отразено в следния библейски цитат: „Никой не знае деня или часа, нито небесните ангели, а само моят Отец”.


Един друг факт е показателен за епидемията от коронавирус и толкова любимите от световните медии прогнози за край на света. Става дума за книгата на Силвия Браун, озаглавена „Краят на дните: Предсказания и пророчества за края на света”. Тя се нарежда на второ място в класацията на Амазон, като се продава за стотици долари. В бестселъра се казва, че „около 2020 г. ужасно заболяване, подобно на пневмония, ще се разпространи по целия свят. Ще навреди на белите дробове и бронхите и никакво лечение няма да има за него. Най-удивителното е, че болестта ще изчезне толкова рязко, както се е появила. Атаката ще се повтори след десет години и тогава болестта ще изчезне завинаги”.


За 2020 г. се пише и това, че животът на Земята може да бъде унищожен от метеорит. През април т.г. дори НАСА определя метеорита като „потенциално опасен“, въпреки че вероятността огромното блуждаещо космическо тяло да падне върху планетата е 1 към 50 000.

Снимка: Pixabay.com


„Никакъв край на света не се задава, живейте си живота спокойно. Това са обичайните конспиративни теории, които облъчват хората от години и дават сериозно препитание на хиляди мошеници”, смята обаче популярния и у нас астролог Гал Сасон. Според него сега сме в години на изпитания, но в никакъв случай не може да се говори за изчезване на цивилизацията.


Нито Ванга, нито Нострадамус предричат край на света


Въпреки всички пророчества, направени или не от Мишел Нострадамус и Ванга, за тях се твърди, че са предсказали край на света. Изследователите на двамата големи и световно признати феномени се кълнат, че нито Ванга, нито Нострадамус прогнозират финал за живота на планетата.

Но едно от четиристишията на френския лекар се изтъква като доказателство, че той е „видял” край на света: „Голямата чума в крайбрежния град няма да спре, докато смъртта и кръвта на праведните, осъдени без престъпление, и на една благородна дама, не бъде възмездена”. Катрените на Нострадамус се тълкуват по най-различен начин, така че никой не може да каже със сигурност дали в посочения се говори за край на света.


От началото на годината се появиха поредните „нови” пророчества на Ванга. Покрай коронавирусната епидемия пък Нешка Робева се сети, че Ванга й е говорила как „короната ще ни гази”. За това написаха всички медии по света, както и за тълкуването на петричката ясновидка, че Страшният съд ще е на 22 февруари 2020 г. Това не се случи, но за пълна сигурност, че животът няма да свърши, трябва да се прескочи и датата 22 декември.


Руският журналист Сергей Косторной разказва, че с Ванга били приятели и пророчицата му казала, че през 2020 г. светът ще бъде изправен пред сериозен шок в два специфични дни. Това са дните, в които има натрупания на пет двойки – 22 февруари 2020 и 22 декември 2020. Според руския журналист Ванга не назовала пред него датите, а единствено посочила, че това са два дни с пет двойки. Косторной попитал дали не става въпрос за 2022 или за 2222 година. Ванга обаче отрекла. Добавила само, че той сам ще разбере. Пророчицата видяла за тези дни епидемии и внезапно избухване на война. „Ако не се случи чудо и човечеството не се промени, ако светът продължава да сее зло, хората да преследват парите, да се водят войни, епидемията може да е нелечима и да ескалира до много сериозни размери”, предупредила пред руския журналист петричката ясновидка.


Тя заклела Косторной да не съобщава за това нейно пророчество, „докато не му дойде времето”. Руският журналист споделя, че Ванга му казала още, че голямо космическо тяло ще се сблъска със Земята. Щяло да падне във вода. Вълните щели да погълнат много държави, а много хора щели да загинат. Слънцето нямало да се вижда 3 години, но след това човечеството го чакало безсмъртие.
Разбира се, няма никакви доказателства, че Ванга е казала това. И дали 3 години не са 3 дни, също е неясно. Факт е, че в средата на декември тази година се очаква слънчево затъмнение.


Един от преводачите на Ванга Тодор Тодоров припомня думи на пророчицата, които пряко се отнасят до пандемията от коронавирус: „Кога ке дое годината на огледалото, свето ке се обърне наопаки и сичката проблема ке дойде от жълтите”.


И от ООН говорят за свършек

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заявява от най-високата трибуна в света, че хората сами приближават евентуален край на живота за своята цивилизация. „Нашият свят се приближава до точка, в която няма връщане назад. Четиримата конници на Апокалипсиса са вече тук”, казва Гутериш. Той вижда в символите на четиримата ездачи от последната част на Библията геополитическото напрежение, климатичната криза, глобалното недоверие и „обратната страна на дигиталния свят“. „От нас, хората, зависи дали ще ускорим гибелта на цивилизацията си. Решенията ни трябва да са отговорни към наследниците ни и към Природата”, казва Гутериш.

Антор: Катя Крумова

Източник: в. „Уикенд“

Прегледана: 45663

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече