Две жени подканиха Борисов да мине с джипа по пътя Русе-Кубрат

0

На близо 50-километровата отсечка от републиканската пътна мрежа не е извършван основен ремонт от близо 30 години, показва репортаж на БНТ. Шофьори са написали, че е нередно да се иска винетка за този път като са оградили част от дупките с бяла боя. 

Пътят е връзка с Русе, Разград и Силистра и начин да се стигне до трите областни града. На места обаче има кръпки и неравности, образуват се нови дупки. За това на мястото е организиран нестандартен пореден протест с боядисване на неравностите, разказват Нина Тодорова и Недялка Кирилова.

Имали сме три масови протеста и не е имало голям ефект. Чупят се колите, няма към кого да се обърнем, това излиза от нашия джоб. Казват да изчакаме тол системите, но нищо не се случва, споделят потърпевшите. 

Самият телевизионен екип претърпява трудно пътуване, сподели репротерът на БНТ от мястото. 

Искаме да поканим премиера на България Бойко Борисов да ни дойде на гости в Кубрат, но нека да дойде с личния си автомобил и да мине по пътя Русе – Кубрат, ние ще го очакваме„, отправиха апел двете дами от екрана.  

От АПИ отговарят, че тръжните процедури за избор на изпълнители са в заключителен етап и през септември се прогнозира старт на ремонта с нова асфалтова настилка, пътни знаци и маркировка за 38 млн. лв от бюджета на пътнат аагенция плюс допълнителни средства по ОП „Региони в растеж“, става ясно от репортажа.  

Видео по темата в линка: https://bntnews.bg/news/grazhdani-protestirat-sreshtu-loshoto-sastoyanie-na-patya-ruse%E2%80%93kubrat-1059563news.html

Прегледана: 41928

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече