Кризата в ГЕРБ-Видин се задълбочава – Дончев бе посрещнат в камерен състав

0

Съпорт височайшите гости получиха единствено от общинари и работещи на „Дунав мост 2“

Процесът на разпад на ПП ГЕРБ в крайдунавския град Видин вече е очевиден. Вицепремиерът Томислав Дончев и Красимир Велчев бяха в областния град, за да връчат, според предварителното съобщение, членски карти на 230 нови членове. Спешният прием се наложи след като 50 членове на управляващата партия, начело с бившия кмет Огнян Ценков и бившият областен Албена Георгиева подадоха заявления за напускане на ГЕРБ.

Събитието, обаче, срещна недоволството на видинчани, защото бе проведено в изцяло обновения театър, който е най-старата театрална сграда в страната и паметник на културата. В сградата още не са влезли актьорите и публиката и  жителите на Видин определиха партийното представление като подигравка с културата и историята на Видин.

Шумно рекламираният прием, обаче, се оказал доста постен като изпълнение, според присъстващи. Феновете на управляващата партия се оказаха роднини на малкото останали гербери в крайдунавския град. В залата имало стотина човека, а новите членове се оказаха съпруги, деца, свекърви и тъщи на ръководните партийни кадри.

В социалните мрежи се шегуват, че сред новоприетите преобладават хора, живеещи на цветни улици – Лале, Иглика, Роза и Минзухар. Намекът е очевиден, защото с подобни имена са улиците в ромския квартал на Видин.

Снимка: Narod.bg

Сериозно, обаче, е присъствието на служители от областната и общинска администрация, както и работещи на Дунав мост 2. Най-видните новоприети са един от заместник-кметовете на Видин и секретаря на Общината, а също и кметът на община Ново село.

Тук са и въпросителните. Защо двамата видински общинари, които бяха в листата на местната коалиция от шест партии и СДС на изборите, изведнъж разбраха, че на сърце им е ГЕРБ?

Многомандатният кмет на Ново село, за когото да е независим кандидат досега е било изключително важно, също страстно е залюбил партията на Борисов и то с целия плам на 72-те си години. За по-малко от час и с десетина общи изречения грандиозното уж събитие, приключило.

И продължило в тесен кръг в известен видински ресторант, където местният депутат Тошев, който преди дни заяви, че шопите не са българи, почерпил за рождения си ден. Но наши източници твърдят, че отлива от ГЕРБ – Видин продължава и следващият напуснал ще бъде председателят на общинския съвет  на една от 11 видински общини.

Прегледана: 34623

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече