Офанзивата на Божков продължава! Показа извлечения за 11.8 млн. лв. такса помагане (ДОКУМЕНТИ)

0

Срещу тези пари хазартният бос  си е осигурил от ГЕРБ преференциално третиране на хазартните фирми

Офанцивата на бизнесменът Васил Божков срещу властта продължава и през днешния ден. Хазартният бос публикува във „Фейсбук“ извлечения от личните си сметки, от които се вижда как е теглил огромни суми кеш. От поста му се разбира, че това са пари за т.нар. такса „Помагане“ в размер на 20% от печалбата на „Национална лотария“.

Снимка: Фейсбук профил на Васил Божков

Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка. Всичките ми останали разходи са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой. Къде са?„, пита Божков.

От извлеченията се вижда, че той е теглил общо около 11,8 млн.лв.

– през януари 2018 – 2 673 300 лв.

– май 2018 – 1 063 333 лв.

– септември 2019 – 600 000 лв.

– октомври 2019 – 3 849 500 лв.

– ноември 2019 – 3 607 850 лв.

В друг пост Васил Божков разяснява в прав текст и вчерашния комикс. В „История на рекета“ се разказват известни факти за промените в законите за хазарта, които пряко облагодетелстват неговите фирми. През 2013 г. „Национална лотария“ плаща 10% данък. През 2014 г. тогавашният депутат от БСП Георги Кадиев внесе проект за промяна в облагането на лотарийните игри и за 15% данък върху оборота. Според Божков тогава премиерът Бойко Борисов му направил контраоферта:  „Аз ще оправя нещата. Ти после ще ПОМАГАШ“.

А председателката на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова разяснила: „Ще подменим само една точка от поправката. Другите не трябва да разбират“. След това от ГЕРБ гласували срещу поправката на Кадиев и тя отишла в кошчето. А ГЕРБ внася и приема ново предложение с „малката промяна“ – да се плаща 20% такса върху комисионите за всички хазартни игри. След това идва „инструктажът“ – Борисов казал на Божков: „Иди при Влади Горанов. Той ще ти каже какво да правиш“. Според Божков Горанов му разяснил: „20% от печалбата е за нас. Иначе отменяме закона“. Бизнесменът от Дубай е нарекъл това такса „Помагане“. Схемата завършва с „Проста математика“ – 500 млн.лв такси към държавата, 20% помагане изплащани в брой на конкретни лица.

От извлеченията става ясно, че Божков е теглил най-много в края на м.г. Тогава станаха известни проблемите на бизнесмена със съдружниците му и прокуратурата.

Вестник „СЕГА“ припомня, че скандалът стана публичен около Коледа 2019 г. Тогава съдружникът на Божков в „Еврофутбол“ Цветомир Найденов го обвини, че иска да му вземе бизнеса и че се страхува да не бъде убит. Именно той започва подробно да обяснява за различни финансови нарушения в хазартния бизнес на Васил Божков. „Октомври месец получих доказателство за това. Проверих го, видях, че тези неща, които съм чувал през годините, са факт и подадох сигнали. С Васил Божков сме били съдружници само в „Еврофутбол“, уточнява Найденов.

„Аз и брат ми бяхме заплашени с ликвидиране лично от Васил Божков. Това се случи на 12 юни в неговия офис. И той, и ние имаме запис“, казва Цветомир Найденов. Той подал сигнал към прокуратурата в началото на декември 2019 г. „Да подадеш такъв сигнал е нещо супер опасно. В момента сам съм си осигурил охраната. Сигнал за над 470 млн. неплатени данъци срещу Васил Божков е нещо супер опасно да се подаде. Ние подадохме сигнала на 5 декември. На 15 декември отидох в бТВ при Хекимян и Венелин Петков. Показах им сигнала. Не в предаването, в офисите. Срещнах се с тях. Показах им сигнала, показах им други неща и 45 дена нищо. Свързах се с „Дневник“. Пуснаха ми 13 въпроса, отговорих на тях. После дойдоха на интервю в нашия офис – 6 часа интервю, включително и видеозаснемане – мълчание. После дойдоха заедно с „Капитал“ – пак 5-6 часа интервю, пак нищо. В крайна сметка нищо от казаното от мен пред медиите не е видяло бял свят. Някаква невидима сила ги спира да кажат нещо. Според мен това е свързано с рекламните договори – медиите не искат да ги загубят“, коментира Найденов.

Найденов е основният свидетел на прокуратурата срещу Божков, като отправя все нови и нови обвинения. „Проблемът с данъците е най-малкият проблем на Васил Божков. Този човек е сериен изнасилвач – зад гърба си има стотици изнасилвания, които са обществени тайни. Това са нощни заведения, коли, побоища. Аз познавам три жени, пострадали от Васил Божков“, разкри Найденов пред NOVA през януари 2020 г.

Снимка: Фейсбук профил на Цветомир Найденов

До момента прокуратурата е повдигнала 18 обвинения срещу Васил Божков. Сред тях са ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба,търговия с влияние, държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по съответния ред и т.н. Само преди дни прокуратурата го обвини и като организатор на група за убийства и принуда. Той получи задочно и обвинения като поръчител на 4 конкретни убийства, сред които на съпруга на Весела Лечева Манол Велев и на представителя на хазартна фирма Йордан Динов.

Прегледана: 34170

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече