Очаквано! Още 50 души хвърлиха партийните си книжки в ГЕРБ – Видин

0

Очаква се голяма част и от новите напуснали да се присъединят към бъдещия проект на Цветан Цветанов

Още 50 членове на ГЕРБ във Видин са подали заявления за напускане на партията днес, съобщи „Конкурент“. Макар че информацията още не е потвърдена от партийната организация, тя беше удостоверена от хората, които напускат управляващата партия. Този път напусналите са не само от община Видин, но и от общините Димово и Ново село. Заявленията за отказ идват само 20 дни след показното раздаване на партийни книжки на ГЕРБ във Видин от вицепремиера Томислав Дончев и члена на Изпълнителната комисия Красимир Велчев.

Сред напусналите е бившият кмет два мандата на втората по големина община в област Видин Димово Лозан Лозанов, а обвиненията там са идентични с Видин – задкулисие и предателство на местните избори от областния координатор Владимир Тошев към собствения му кандидат.

Напусналите от община Ново село пък изразяват недоволството си както към Владимир Тошев, така и към кмета Георги Стоенелов, който след четири мандата, на достолепната възраст от 72 години, преди 20 дни вече е член на ГЕРБ и то на структурата в община Видин.


Припомняме, че преди по–малко от седмица областните лидери на ГЕРБ и СДС в областта Владимир Тошев и Генади Велков официално сключиха споразумение за коалиция и обща политическа дейност във Видин. И двете събития бяха посрещнати изключително критично от жителите на областния град. Социалните мрежи загряха от подигравки. Видинчани определиха новата коалиция като „брак по сметка“ и с насмешка  питат „кой е булката“. Доста критика отнесоха също кметът на община Видин Цветан Ценков и областният управител Момчил Станков, които по средата на работния си ден присъстваха на партийното събитие.


Основният проблем е, че никой не е питал редовите членове одобряват ли подобен политически „брак по сметка“. За напускащите ГЕРБ тези действия са подмяна на вота на видинчани и предателство спрямо самите тях. След най–добрите резултати на последните местни избори за ГЕРБ, изобщо от създаването на партията във Видин, се стига до положението всички действия на местното ръководство да са насочени към обслужване на коалиционния партньор, без значение как се отразява това на структурите на ГЕРБ. Странен е фактът, че именно хората, които са работили най–много за ГЕРБ  в последните два избора, са уволнявани и заплашвани. Член на общинското ръководство на ГЕРБ Видин и общински съветник ги „съветва“ да внимават с кого са, защото всеки, който е срещу Борисов, ще бъде „смазан и заличен“.

Дали Борисов знае как се използва името му, се питат във Видин?


 Очаква се голяма част и от новите напуснали да се присъединят към бъдещия проект на Цветан Цветанов. За това има логично обяснение – хората са гневни, че единственият път, когато висши партийни фигури като Томислав Дончев и Красимир Велчев са идвали във Видин, е било в момент, в който е трябвало да се спасява имиджа на партията на национално ниво. Лидерът, който ние познаваме и който е идвал във Видин постоянно, е бил Цветан Цветанов, казват от напускащите членове на ГЕРБ.

Прегледана: 46501

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече