Политологически анализ: В БСП има висока изнервеност, затваря се в себе си

0

 „БСП се затваря в себе си и е парадоксално, че най-нелидерската партия влага най-голяма енергия в решаването на лидерските си въпроси. Това е част от илюзията на ръководните партийни кадри, че лидерът е достатъчен да смени облика на партията. Получава се много висока изнервеност, която може би е нормална заради дълго проточената битка“. Това коментира пред БНР политологът Борис Попиванов.

По думите му „има прекалена ентусиазираност, с която участниците в състезанието занимават с уставни и апаратни въпроси обществото, а то не се интересува от това“.

Попиванов допълни, че ако не се опитат да наложат алтернативен дневен ред, уставните истории ще демотивират потенциалните им избирателите.

„От години опозицията казва, че държавата трябва да се върне. Правителството върна държавата, но остави открит въпроса дали тази държава наистина работи за хората. Затова въпросът: „Кого защитава държавата и как можем да получим ниво на спокойствие и нормалност“, би трябвало да бъде ключовият въпрос на една опозиция“, посочи политологът.

Прегледана: 34832

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече