Политолог: Васил Божков удря напосоки, няма стратегия и до седмица ще се е изморил

0

Според Евгений Дайнов властта демонстрира все по-голяма склонност да замества правото със сила

„Властта демонстрира все по-голяма склонност да замества правото със сила. Демонстрира, особено по морето, че силата означава всичко. Властта ни се подиграва“. Това коментира пред БНР проф. Евгений Дайнов, цитиран от в. „Банкеръ“. Според него местните власти не искат организираните свободно къмпингуващи, защото те пазят природата.

Публична държавна собственост, каквато са дюните, плажовете, не принадлежи на местната власт, а публична държавна собственост принадлежи на всички граждани не само на България, но и на тези на страните от Европейския съюз“, посочи той.

Точно на принципа на това кой е по-силен и чия глутница е добила сила, Гешев гони хора с пречупени властови позиции. По морето всички се съдят. Тук са напълно непробиваеми и спазват собствените си щения, тук държавата няма ход”, допълни Дайнов.

Снимка: Фейсбук профил на Васил Божков

По думите на проф. Евгений Дайнов Васил Божков удря напосоки, няма стратегия, и до седмица ще се е изморил. „Другата ми хипотеза е, че той, за разлика от властимащите, е по-умен и знае, че влизайки в такива публични конфликтни отношения, трябва да си намери истински пиари, които да сглобят медийна стратегия, която да се поддържа месеци напред… По повод анкетата му за нов политически проект – в момента той рита кокошарника и да види коя кокошка накъде ще се разкряка. Вчера лека-полека започнаха кокоши арии от властимащите кокошки в България. Чака да види какво става в кокошарника на българската власт”, поясни политологът.

Прегледана: 36449

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече