Проф. Александър Маринов: Има опит за отвличане на вниманието от важните за държавата дейности

0

„Истинските компетентни конституционалисти са абсолютно категорични, че оповестяването на тези чатове между Бобоков и Узунов е нарушение на Конституцията, тъй като кореспонденцията е неприкосновена“, твърди политологът

Има опит за отвличане на вниманието на обществото от важните за държавата дейности. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Александър Маринов, политолог и председател на стратегическия съвет при държавния глава.

Проф. Маринов коментира последните сблъсъци между президента и премиера.

Трябва да гледаме фактите, а те са несъпоставими. От едната страна имате наистина поведение на президентски секретар, което трябва да се изясни в съответствие с Конституцията и законите и да се квалифицира. От друга страна имате един министър-председател със скандални записи и снимки, между другото записът не е прецедент, имаме няколко подобни случая през годините. По някакви странни причини тези много смущаващи записи и снимки остават встрани от вниманието на правоохранителните органи или мимоходом и с нежелание те казват, че нещо правят, но не е ясно какво правят и не ни информират, защото според прокуратурата изглежда това не е въпрос от обществен интерес, а чатът между Бобоков и Пламен Узунов е от обществен интерес„, подчерта проф. Маринов.

Неслучайно изтъкнах, че подобно разследване трябва да бъде единствено в рамките на Конституцията и законите. По този въпрос истинските компетентни конституционалисти са абсолютно категорични, че оповестяването на тези чатове е нарушение на Конституцията, тъй като по Конституция кореспонденцията е неприкосновена. Дори да се приеме, че те са съдебни доказателства, а в случая нямаме още обвиняем, те не могат да бъдат оповестявани„, допълни проф. Александър Маринов.

Прегледана: 40870

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече